Wall_maria_driessen

Wie is Maria?

Enthousiast, informatie veelvraat, ideeënmaker, tikje chaotisch; that's me. Omdat mijn interesses alle kanten op gaan ben ik ontwerper geworden. En dat heeft goed uitgepakt; ik mag elke keer nieuwe communicatie middelen ontwikkelen met telkens een nieuw 'onderwerp' in een wisselende omgeving. Dat kan een game zijn voor een bank of een techniekmuseum, een huisstijl voor een paardentandenverzorger of een website voor kunstgalerie.

Zo roest je niet vast en leer je elke dag.

Ervaring

Ruim 30 jaar ben ik bezig als ontwerper van communicatiemiddelen. Na mijn studie op de Academie Industriële Vormgeving Eindhoven (nu Design Academy) ben ik begonnen als medewerker bij de Universiteit Twente met een gedeeltelijke onderwijstaak. Daarna als zelfstandig ondernemer in mijn bureau Studio Stip. In 1997 is Studio Stip opgegaan in Axis, een multimedia bureau in Enschede. En vanaf 2014 ben ik als zelfstandig ontwerper actief. Ik heb opdrachten gemaakt voor  o.a. Accenture, Siemens, Techniekmuseum Hengelo, CPS, Care IQ, AAA-LUX.

Webwitches

Ook al ben ik als zelfstandige actief, een netwerk van mensen om me heen die me bijstaan bij alle techniek en mogelijkheden van de huidige tijd is onontbeerlijk. Met mijn zussen Catharina en Netty heb ik een speciale samenwerking, samen zorgen we ervoor dat het web design 'werkt' en voorzien is van mooie beelden en functionaliteiten. Catherina is kunstenares en fotograaf, Netty is muzikant en 'backoffice-expert'.

StudioMariaDriessen

De studio in Het blauwe huis

Vanaf 1 januari 2015 zijn we met ons gezin verhuist naar een Efteling-achtig houten huis. Aan het huis zit een mooie ruimte vast; het oude atelier van de kunstenaar Herman Rademaker. Het atelier wordt dus mijn nieuwe Studio, het biedt ruimte voor presentaties en workshops in een niet alledaagse omgeving.